(51) God verwachte te veel van me

(51) God verwachte te veel van me

Vanmorgen heb ik de 4 delige serie Unorthodox gezien op Netflix. Man wat een film! Vol afschuw werd ik meegezogen in het verhaal van Esty. Ergens in de film zei ze “God verwachte te veel van me” – en my goodness wat kwam die opmerking binnen!

Unorthodox gaat over een jonge vrouw die zoekt naar onafhankelijkheid en verlaat haar ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in New York om in Berlijn een nieuw leven te beginnen. Maar net als ze aan haar vrijheid begint te wennen, wordt ze alsnog geconfronteerd met haar verleden.

Wat zat Esty gevangen in deze absurde religieuze geloofsgemeenschap. Bizar om te zien dat religie mensen zo vast zet. Vaak ook nog eens met de bijbel in de hand. In deze film zie je pijnlijk dat iedereen gebukt gaan onder dit regiem en dat daarbij alleen maar ‘verliezers’ zijn.

Ik ben meer en meer aan het ontdekken dat God hier zo van walgt, Hij walgt ervan dat Zijn kinderen vast gezet worden door deze religieuze nonsense. Het gaat zo in tegen het karakter van Hem. Hij is Liefde en heeft alleen maar het beste; ons geluk voor ogen. God is geen controle-freak maar een liefdevolle Vader.

“Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen” (Galaten 5:1).

Zie hier de trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=RAJY9XkX0SU